ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εθνικός Κήπος
Περιήγηση
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Αναπλάσεις
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Αθήνα / Εθνικός Κήπος / Πληροφορίες - Ωράριο

Ο Εθνικός Κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου όλες τις ημέρες του χρόνου και η είσοδος είναι ελεύθερη (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 1, Τ.Κ. 105 57, τηλ. 210-7211178 και 210-7215019).

Στην παιδική βιβλιοθήκη μοιράζουν τόσο το έντυπο της Παιδικής Βιβλιοθήκης με πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές της, όσο και το χάρτη του Εθνικού Κήπου, ένα έντυπο που, εκτός από την κατατοπιστική κάτοψη, περιλαμβάνει πλήθος πληροφοριών για τη βλάστηση και την ιστορία του.

Μέσα στο χώρο του Εθνικού Κήπο, απαγορεύεται η χρήση παντός είδους τροχοφόρων. Τα μόνα τροχοφόρα που κυκλοφορούν ανήκουν στην Υπηρεσία του Εθνικού Κήπου και συμμετέχουν στις κηποτεχνικές εργασίες που εκτελούνται μέσα στον Κήπο.

Τέλος, μια ενδιαφέρουσα διαδρομή για τζόκιν είναι μέσα στον Εθνικό Κήπο, με μια στάση για να θαυμάσει κανείς το Παναθηναϊκό Στάδιο, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου.

ΤαμπέλεςΩράριο λειτουργίας Παιδικής Βιβλιοθήκης: Κάθε μέρα από τις 9 π.μ έως τις 3 μ.μ. εκτός από Κυριακή, Δευτέρα και αργίες (τηλ. 210- 3236503). 

Ωράριο καφενείου: καθημερινά από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη Δύση του Ηλίου (είσοδος από την οδό Ηρώδου του Αττικού). 

Ωράριο γραφείων Εθνικού Κήπου: καθημερινά από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. (είσοδος από την οδό Ηρώδου του Αττικού, ακριβώς πίσω από το καφενείο). 

Ωράριο λειτουργίας Βοτανολογικής Συλλογής: Δεν λειτουργεί προσωρινά λόγω επισκευών.

 

«Το πάρκο παραμένει στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά ένα πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί όμως ποτέ να πάει», έγραψε ο Χένρυ Μίλλερ (Henry Miller) για τον Εθνικό Κήπο το 1939.