ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Μήνυμα Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς κας Ντίνας Μπέη

Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κ.Ντίνα Μπέη

 

 

 

 


Μήνυμα
Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς
κας Ντίνας Μπέη

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Υπερνομαρχίας Αθηνών- Πειραιώς που είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως στην προβολή, διεκδίκηση και θεσμοθέτηση των ελεύθερων πράσινων χώρων στο Λεκανοπέδιο.

Η ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως και του Αττικού Άλσους, η σύσταση του φορέα «Συνεργασία για το Περιβάλλον» με τη συμμετοχή 12 μεγάλων αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων (Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, ΤΕΔΚΝΑ, Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς, Εργατικά Κέντρα Αθηνών και Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΜΠ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία επιχειρούμε να χτίσουμε μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική ενεργοποίηση στα γεωγραφικά όρια της Υπερνομαρχίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό να συντονίσουμε ακόμη καλύτερα τον αγώνα μας για την προστασία των ελεύθερων και πράσινων χώρων του Λεκανοπεδίου, αξιοποιούμε τις τεράστιες δυνατότητες του διαδικτύου μέσα από τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.attiko-prasino.gr. Πρόκειται για ένα «διαδραστικό παρατηρητήριο» μέσα από το οποίο, κάτοικοι και περιβαλλοντικοί φορείς του Λεκανοπεδίου, μπορούν να συμβάλουν με τη γνώμη και τις απόψεις τους, αλλά και την πληροφόρηση που μπορούν να παρέχουν, για οποιοδήποτε περιβαλλοντικό θέμα απασχολεί την περιοχή τους.

Καλώ όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου που αντιστέκονται στην λογική των κερδοσκοπικών συμφερόντων που επιδιώκουν την περαιτέρω τσιμεντοποίηση του, να στηρίξουν ενεργά αυτή τη πρωτοβουλία της Υπερνομαρχίας Αθηνών- Πειραιώς.

Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας προϋποθέτει γνώση για το πράσινο που έχουμε, ευαισθητοποίηση για το πράσινο που θέλουμε.