ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εθνικός Κήπος
Περιήγηση
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Αναπλάσεις
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Αθήνα / Εθνικός Κήπος / Νέα - Εκδηλώσεις
Δημοσίευμα της εφημερίδας «VETO»: «Βόλτα στον κήπο του Αριστοτέλη» του Αντώνη Καρατζαφέρη.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μεγάλο πολιτιστικό πάρκο (20 στρέμματα) που δημιουργείται στον περιβάλλοντα χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου φιλοδοξεί να ανασύρει, στις μέρες μας, κομμάτι του μύθου των παραραϊλίσιων τοπίων. Ο χώρος περικλείεται από τους δρόμους Βασ. Σοφίας, Ριζάρη, Βασ. Κωνσταντίνου, Ρηγίλλης και γειτνιάζει, δυτικά, με τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη (11 στρέμματα), που θα ενοποιηθεί με το πάρκο.

 

Ένας πνεύμονας πρασίνου 31 στρεμμάτων ο οποίος, σε συνδυασμό με το γειτονικό πάρκο της Ριζάρη που αναμορφώνεται και τον Εθνικό Κήπο, δημιουργεί τόξο ανάσας στο κέντρο της Αθήνας.

 

"Το πολιτιστικό πάρκο θα είναι προσβάσιμο με ελεύθερη είσοδο και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό μέσα στο 2010. Η είσοδος του πάρκου βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του, δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών. Το μεγαλύτερο δίκτυο των πεζόδρομων και των πλακοστρώσεων (με ειδικές προδιαγραφές για ηλικιωμένους και άτομα κε κινητικά προβλήματα) έχει ολοκληρωθεί", σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

 

Επίσης, το ρεπορτάζ αναφέρεται και στην είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου το 1996, για την αποκάλυψη της παλαίστρας του Λυκείου του Αριστοτέλη σε οικόπεδο στην οδό Ρηγίλλης, το οποίο σχεδιάζεται να ενταχθεί στο πολιτιστικό πάρκο του Βυζαντινού Μουσείου.

 

Πηγή: Εφημερίδα "VETO"

 

  επιστροφή
 

«Το πάρκο παραμένει στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά ένα πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί όμως ποτέ να πάει», έγραψε ο Χένρυ Μίλλερ (Henry Miller) για τον Εθνικό Κήπο το 1939.