ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εθνικός Κήπος
Περιήγηση
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Αναπλάσεις
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Αθήνα / Εθνικός Κήπος / Νέα - Εκδηλώσεις
Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»: «Τα μυστικά του Εθνικού Κήπου» της Ελευθερίας Κόλλια

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας εξετάζεται αν και κατά πόσον ο Εθνικός Κήπος απειλείται από "μπετόν και άλλες ακρότητες" λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανάπλαση του μοναδικού αυτού- 158 στρεμμάτων- πνεύμονα πρασίνου.

Αφορμή για το ρεπορτάζ στάθηκε όπως σημειώνεται "ένα « ατυχές », όπως χαρακτηρίστηκε εκ των υστέρων, δελτίο Τύπου το οποίο παρουσίαζε τεχνοκρατικά, σχεδόν απειλητικά για την εικόνα του Κήπου, την προσπάθεια τουλάχιστον 20 καθηγητών του ΕΜΠ. Παρά το γεγονός ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, με ορίζοντα κατάληξης το τέλος του έτους, «Το Βήμα» δημοσιεύει τις γενικές κατευθύνσεις της παρέμβασης, αλλά και τη φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος για ένα πραγματικό αρχιτεκτόνημα, άρτια σχεδιασμένο από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του".

Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα

  επιστροφή
 

«Το πάρκο παραμένει στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά ένα πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί όμως ποτέ να πάει», έγραψε ο Χένρυ Μίλλερ (Henry Miller) για τον Εθνικό Κήπο το 1939.