ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εθνικός Κήπος
Περιήγηση
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Αναπλάσεις
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Αθήνα / Εθνικός Κήπος / Νέα - Εκδηλώσεις
Χρσιτούγεννα στον Εθνικό Κήπο

Ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου 2008, ο Εθνικός Κήπος "έχει φορέσει" τα γιορτινά του. Μέσα στον κήπο κρύβεται το Δάσος των Παραμυθιών, μια φανταστική χώρα, στην οποία εξελίσσονται ιστορίες από ελληνικά και διεθνή παραμύθια. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και οι ώρες διεξαγωγής τους είναι από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Το Μπισκοτόσπιτο με τους Μπισκοτάνθρωπους, κομμάτι του "Δάσους των Παραμυθιών"Eντυπωσιακές κατασκευές, πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια, ψυχαγωγία και εκπαίδευση συνθέτουν το σκηνικό του πιο όμορφου κήπου της Αθήνας. Oι μικροί επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν μία διαδρομή μέσα στον κήπο και να ανακαλύψουν πολλές παραμυθένιες στάσεις και δραστηριότητες.

Από τις κεντρικές πύλες, οι μικροί επισκέπτες του Κήπου λαμβάνουν ένα χάρτη – διαβατήριο από τους καλικάτζαρους και τα άλλα ξωτικά, οι οποίοι τους προσκαλούν να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του Κήπου. Ο χάρτης που λαμβάνουν τα παιδιά σηματοδοτεί τις δράσεις του «Κήπου των Παραμυθιών».

Οι καλικάτζαροι ενημερώνουν τα παιδιά ότι πρέπει να επισκεφθούν όλα τα σημεία. Σε κάθε δράση που θα συμμετέχουν θα λαμβάνουν μία σφραγιδούλα από τους παραμυθένιους χαρακτήρες του Κήπου.

Στο τέλος της περιήγησης τους σε όλο τον Κήπο και αφού έχουν συμπληρώσει όλες τις σφραγιδούλες, θα λάβουν τη μεγάλη σφραγίδα του Παραμυθά. Ο χάρτης με τις σφραγιδούλες – πιστοποιητικό συμμετοχής- θα λειτουργήσει ως αναμνηστικό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Το χωριό θα προσφέρει ένα παραμυθένιο - μαγεμένο σκηνικό από μικρά ξύλινα σπιτάκια και ειδικές κατασκευές, στα οποία παιδικές ομάδες δράσης θα υποδέχονται και θα προσκαλούν τα παιδάκια να συμμετάσχουν στις δράσεις του εκάστοτε σπιτιού.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.christmasinathens.gr/

  επιστροφή
 

«Το πάρκο παραμένει στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά ένα πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί όμως ποτέ να πάει», έγραψε ο Χένρυ Μίλλερ (Henry Miller) για τον Εθνικό Κήπο το 1939.